Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Akoestiek
meting
aanvragen

Akoestiek en leren

Fleurbaaij heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van akoestiek binnen leeromgevingen. Mede door onze deelname aan het SOM concept (Scholen Op Maat: www.somgebouw.nl) en de bouw van het Saxion Deventer, de Universiteit Twente en velen middelbare- en basisscholen. Een goede akoestiek in een leeromgeving draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs, aangezien:

    • Herrie in een leslokaal wordt versterkt wanneer de akoestiek onvoldoende is. Daardoor kunnen leerlingen en docenten zich minder goed concentreren;
    • 70 Procent van de medeklinkers die de leraar uitspreekt wordt niet goed verstaan wanneer de akoestiek ondermaats is. Hierdoor zullen kinderen minder goed opletten en daardoor slechtere resultaten behalen.
    • Een hal met een slechte akoestiek zorgt voor overlast tijdens de pauzes en de lessen;
    • 'Vocale vermoeidheid' leidt ertoe dat leraren gemiddeld twee dagen per jaar ziek thuis blijven.


Door middel van een akoestisch verbetertraject helpen wij uw school aantrekkelijk te houden voor zowel de leerkracht als de leerling. Fleurbaaij Akoestiek kan door middel van enkele toepassingen de akoestiek op school verbeteren. Benieuwd op welke manieren wij dit kunnen bewerkstelligen? Bekijk dan hier onze oplossingen!  


Butto akoestiek meting aanvraag.png       Butto akoestiek contact.png