Vinaora Nivo Slider
Akoestiek
meting
aanvragen

Reeshof College Tilburg 

In 2012 heeft Fleurbaaij het Reeshof College in Tilburg mogen afbouwen. De middelbare school wenste een industriële look. Er is dan ook veel gebruik gemaakt van harde materialen en de technische aspecten van het gebouw komen goed naar voren. Een goede akoestiek was een belangrijke eis tijdens de bouw van het college. De nagalmtijd werd voor de leslokalen vastgesteld op 0,8 seconde.

 

De meest effectieve manier om de akoestiek te verbeteren is het plaatsen van akoestische systeemplafonds. Het Reeshof heeft er echter voor gekozen om gebruik te maken van energiezuinige betonkernactivering. De warmte in de ruimte komt op deze manier vanuit het plafond en de vloer. Hierdoor konden wij geen 'normale' systeemplafonds monteren. Daarnaast moest het installatiewerk aan de bovenzijde van de ruimte goed zichtbaar blijven om de industrëile uitstraling kracht bij te zetten. 

Om de akoestiek te laten voldoen aan de norm van 0,8 seconde, is gekozen voor het plaatsen van stroken systeemplafonds. De stroken zorgen ervoor dat een deel van het geluid wordt geabsorbeerd. Daarnaast hebben wij gebruik gemaakt van speciale akoetische wandelementen. Door deze oplossing bleven de technische elementen bij het plafond goed zichtbaar en is er geen afbreuk gedaan aan de uitstraling van het schoolgebouw. Door de combinatie van plafond- en wandelementen is de akoestische norm behaald waardoor de gebruikers van de ruimten op een prettige manier kunnen werken!