Vinaora Nivo Slider
Akoestiek
meting
aanvragen

Van Merksteijn Almelo

Fleurbaaij heeft voor Van Merksteijn International, een internationaal opererend bedrijf in de staalbusiness, de totaalafbouw verzorgd tijdens de nieuwbouw van het kantoorpand in Almelo. Tijdens dit afbouwtraject was akoestiek een belangrijk thema.


Het kantoor van Van Merksteijn moest een luxueuze uitstraling krijgen. Er is tijdens de bouw veel gebruik gemaakt van harde, slecht absorberende materialen zoals glas. Een strakke afwerking en veel open ruimten moesten de luxe uitstraling kracht bij zetten. Materialen en afwerkingtechnieken die in eerste instantie niet bijdragen aan een prettig akoestisch klimaat. Daarnaast is er gebruik gemaakt van energiezuinige betonkern activering. De warmte in de ruimte komt op deze manier vanuit het plafond en de vloer. Hierdoor kun je niet veel oppervlakte gebruiken om de akoestiek te regelen.


Fleurbaaij heeft tijdens de bouw een echte adviesrol ingenomen. Berekend is welke materialen en technieken nodig waren om de akoestiek in het kantoor te verbeteren. Hierbij is zowel rekening gehouden met de akoestische norm voor een prettig werkklimaat als de esthetiek van het gebouw.

De oplossing is vervolgens door Fleurbaaij tijdens de totaalafbouw geïmplementeerd. Er is uiteindelijk gekozen voor een combinatie van speciale akoestische wanden en plafonds van het merk Sto. Plafonddelen werden alleen geplaatst op delen van het plafond waarbij dit mogelijk was; de warmte vanuit de vloeren en plafonds moest zich goed kunnen blijven verspreiden over de ruimten. Door een combinatie van plafonddelen, wanddelen en verlichting heeft deze oplossing een uitstraling gekregen die in lijn ligt met de uitstraling van het pand.