Vinaora Nivo Slider
Akoestiek
meting
aanvragen

Rabobank Elst

In 2012 heeft Fleurbaaij de akoestiek in het kantoorpand van De Rabobank in Elst verbeterd. Dit kantoor had een oppervlakte van ruim 4000 m2 en moest plaats gaan bieden aan ca. 150 medewerkers, waaronder de directie van Rabobank Oost-Betuwe. De totale renovatie van dit pand is door Fleurbaaij uitgevoerd.

 

De ruimtes moesten ingericht worden op het Nieuwe Werken en het gebouw moest een open, transparante uitstraling krijgen. Grote, open werk- en ontmoetingsplekken hebben ervoor gezorgd dat er aan deze vraag is voldaan.

De open ruimten zorgden er echter voor dat de akoestiek binnen het pand niet optimaal was. Fleurbaaij heeft samen met De Rabobank gekeken naar een passende oplossing. Een oplossing die zowel zou passen bij de uitstraling van het gebouw als die zou voldoen aan de akoestische norm. Om de open uitstraling te behouden is er gekozen om veel gebruik te maken van plafondoplossingen. Speciale systeemplafonds en plafondeilanden zorgen ervoor dat een groot deel van het geluid wordt gereduceerd.


Daarnaast is er gebruik gemaakt van speciale akoestische kunst. Moderne afscheidingen, gemaakt van vilt zorgen ervoor dat ook hier geluid wordt geabsorbeerd. Deze speciale afscheidingen zorgen er daarnaast voor dat de ruimten aan elkaar verbonden blijven. Soortgelijke kunst is bevestigd in enkele vergaderruimten.


Op deze manier heeft Fleurbaaij de akoestiek in het pand van de Rabobank in Elst zo verbeterd dat het werkklimaat optimaal is, zonder dat er afbreuk is gedaan aan de uitstraling van het gerenoveerde kantoor.